Kampanj på downlight
F

För dig som är intresserad av belysning till ditt hem så kan vi tipsa om att Svealight.se just nu har en kampanj på led lampor som passar till både hus och hem. Downlight lampor som är utrustade med led dioder drar mindre ström och lyser lika fint som de äldre glödlamporna. Downlight kan man montera både i entren, kök eller i ett rum om man så önskar. Det jag gillar personligen med downlight belysning är att ljuset känns mer inbjudande och homogent. Det är mysbelysning i min värld även om applikationsmöjligheterna är oändliga.

Tips på vad du bör tänka på

För att veta vilken downlight armatur du bör välja så kan du utgå ifrån vissa specifika egenskaper. Färgtemperaturen är viktig och här rekommenderar jag 3000 Kelvin för privat bruk. Jag föredrar varmvit före mellanvit men detta är en smaksak och självklart går det bra även med 4000 Kelvin. Sedan bör du också tänka på vart du ska montera lampan för att effekten och antal lumen är direkt relaterat till takhöjden. Det finns också downlight för utomhusbruk men dessa är i regel IP65-klassade. För inomhusbruk räcker det gott med exempelvis IP-20 eller IP-22. Svealight är ett av företagen jag ofta handlar hos via företaget då produkterna håller hög kvalitet. Jag undviker Biltema och andra lågprisbutiker som pesten då man inte får lika bra kvalitet trots att priset inte skiljer så mycket åt egentligen. Det gäller att vara smart när det gäller belysning då det finns många undermåliga produkter ute på marknaden som man vill undvika.

För dig som vill veta mer om led paneler

Sanningen är att vi människor är väldigt olika till naturen och därför delar vi inte alla samma smak när det gäller belysning. En del vänner till mig har monterat upp led paneler i sina kök som hänger ner från taket. Även om jag tycker det ser väldigt häftigt ut med sådana led paneler så hade jag själv aldrig satt upp en sådan i mitt kök. Men om du hellre vill ha panel belysning så kan du läsa mer om led paneler på denna webbsidan.